© Shutterstock

Spanje populairste vliegbestemming bij Belgen

De Belg houdt van Spanje als vakantieland, dat blijkt uit cijfers van online reisorganisatie Vliegtickets.be. De Spaanse steden Malaga, Barcelona en Alicante waren in 2015 de populairste vliegbestemmingen. Ook de Italiaanse stad Verona maakte een opmerkelijke opmars met 326 procent meer boekingen. Stockholm is dan weer de bestemming waar de Belgen vorig jaar opvallend minder vaak naartoe gingen.

flb

Behalve Verona stegen bestemmingen als Split (Kroatië), Ibiza en Tenerife ook sterk in het afgelopen jaar. Opvallend is dat de top drie van populaire bestemmingen van Belgen in 2015 enkel uit Spaanse steden bestaat. Malaga, Barcelona en Alicante zagen het aantal toeristen uit ons land vorig jaar sterk stijgen met respectievelijk 55 procent, 40 procent en 20 procent. De Scandinavische steden Stockholm en Oslo waren op hun beurt dan weer de twee sterkste dalers.

Belgen blijven meestal binnen Europa om op reis te gaan, maar als ze dat niet doen is Noord-Amerika het vaakst de favoriete bestemming. Niet geheel verrassend is New York (stijging met 106,9 procent) de absolute nummer een, op de voet gevolgd door Los Angeles (stijging van 228 procent).

Als de Belgen met het vliegtuig op reis gaan, dan kiezen ze het liefst voor een lowcost-maatschappij, zo blijkt. Ryanair vliegt ook in 2015 weer aan kop met achter zich Jetairfly en Vueling.

MEER OVER Reizen