Sp.a houdt enquête over verkeer in gemeente

Rony Cuyt hoopt dat 10% van de Bornemnaars aan de enquête deelneemt Foto: Theo Derkinderen

Partij wil belangrijkste punten op de agenda van de gemeenteraad brengen

Sp.a houdt enquête over verkeer in gemeente

Print
Bornem -

Bij de ongeveer 8.000 Bornemse gezinnen is maandag de verkeersenquête van de sp.a in de bus gevallen. De partij wil te weten komen wat er bij de Bornemnaar leeft op het vlak van verkeer en mobiliteit en welke zaken moeten aangepakt worden.

Het is de eerste keer dat de Bornemse sp.a een schriftelijke enquête samenstelt en het naar elke Bornemnaar opstuurt. “We vonden dat het nodig was om zo’n onderzoek te voeren. Verkeer en mobiliteit is iets wat ons allemaal aanbelangt. De jongste maanden liep het verkeer in onze gemeente helemaal in de soep door de vele werken in het centrum. Maar ook zonder werken is het heel vaak aanschuiven geblazen”, vertelt Rony Cuyt, die fractieleider is van de sp.a in de gemeenteraad. “Een centrum moet vlot bereikbaar blijven. Dat is hier niet altijd het geval. Zelfs als er een trein stopt in het station, ontstaan er in geen tijd ellenlange files.”

Maandenlang werkte sp.a Bornem aan de enquête. “We willen weten hoe de Bornemnaar het verkeer in de gemeente ervaart. Hoe kunnen we de mobiliteit in Bornem vlotter maken? Wat kunnen we nu, zelfs in deze legislatuur, nog doen? Ook al zijn we een oppositiepartij, we willen de belangrijke punten op de agenda van de gemeenteraad laten plaatsen. Dit gaat over de toekomst van onze gemeente.”

Tot eind januari kunnen de formulieren worden binnengebracht op verscheidene adressen in Bornem en de deelgemeenten. Ook online kan het formulier worden geraadpleegd. Sp.a hoopt haar onderzoek tegen de zomer klaar te hebben.

Lees het volledige verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen, editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio