Ex-Rode Duivel Nico Claesen nieuwe coach Patro Eisden

Voormalig Rode Duivel Nico Claesen is de nieuwe coach van Patro Eisden. Dat heeft de club uit tweede klasse maandag bevestigd op zijn website. De ex-spits volgt de naar Seraing United vertrokken Drazen Brncic op en staat normaal gezien dit seizoen en de komende twee seizoenen aan het roer bij de Limburgse club.

“Patro kon kiezen uit meerdere kandidaten voor het trainerschap van onze club en koos ervoor om voormalig Rode Duivel en oud-trainer Nico Claesen terug binnen te halen”, klinkt het. “Nico gaat zowel dit seizoen als de volgende twee jaar trainer worden. Vanavond zal hij zijn eerste training met de A-kern starten”, aldus Patro.

De 53-jarige Claesen, goed voor 36 caps bij de Belgische nationale elf, was eerder T1 bij onder meer Patro Eisden, FC Turnhout, Eupen, Verbroedering Maasmechelen en Club Luik. Patro zat zonder hoofdcoach nadat Brncic zijn contract op 21 december liet ontbinden en naar reeksgenoot Seraing United trok.

De Limburgers staan in de Proximus League op de vijftiende stek. Ze puurden dertien punten uit negentien duels en houden enkel Heist (7) en Koksijde (7) achter zich.

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL