Antwerp strikt met Cédric Fauré nieuwe spits

Foto: Photo News

Antwerp strikt met Cédric Fauré nieuwe spits

Print
De transferhonger van Antwerp blijft groot. Nadat eerder al de Noorse linksback Jo Nymo Matland (28), verdediger Baptiste Schmisser (29) en spits Mathieu Cornet (25) een contract tekenden, heeft de ambitieuze tweedeklasser nu ook de transfer afgerond van Cédric Fauré, de 36-jarige spits van Union. Dat bevestigen beide clubs op hun clubwebsite.

”Aangezien onze speler op een transfer bleef aandringen, hebben we vandaag een akkoord bereikt dat alle partijen kan bekoren”, laat Union weten. “Cédric Fauré verhuist dus definitief naar de Great Old vanaf vandaag. Onze club is wel zeer teleurgesteld dat Cédric ons bijzonder goed gestart project niet mee kan volmaken, maar wenst hem toch te bedanken voor zijn bijdrage in de eerste helft van het seizoen.”

Met de transfer eindigt een wekenlange onduidelijkheid, waarbij Fauré al een akkoord had met Antwerp, ook de clubs er onderling uit leken te zijn, maar de deal plots afsprong bij Union. Tot gisteren. Fauré ondertekende een contract voor 1,5 seizoen, wat hem tot juni 2017 aan Antwerp bindt. Hij zal vandaag nog aansluiten bij de Antwerpdelegatie, die zondag voor een week naar Spanje trok op stage.

Antwerp FC toont met deze transfer nogmaals zijn ambitie om dit jaar voluit voor de titel te gaan in tweede klasse. “We zijn bijzonder fier op deze toptransfer. We heten de doorwinterde spits van harte welkom op de Bosuil en hopen dat hij goede vorm kan doortrekken in Deurne-Noord.”

Fauré is een Franse aanvaller die meer dan honderd goals scoorde in Frankrijk, bij onder meer Toulouse, Guingamp, Istres en Stade de Reims. In januari 2014 verhuisde hij naar Charleroi, waar hij in anderhalf seizoen ook 17 keer scoorde. Begin dit seizoen ging hij naar Union en scoorde er maar liefst 11 keer in 18 wedstrijden. Antwerp snoept zo de topscorer af van een van z’n rechtstreekse concurrenten. In de stand in tweede klasse volgt Union immers op de derde plek, op vier punten van het leidersduo Antwerp en Tubeke (waarbij die laatste één wedstrijd meer heeft gespeeld dan de Great Old).

 

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio