© rbd

Bestuurder (29) zonder rijbewijs rijdt zeventiger dood op 100 meter van huis

Een 29-jarige man uit Grimbergen heeft zondag in Vilvoorde een 70-jarige man aangereden, die later aan zijn verwondingen is overleden. De bestuurder had niet gedronken en geen drugs gebruikt, maar reed wel rond zonder rijbewijs. Het ongeval gebeurde 100 meter van de woning van de zeventiger.

mtm, rdb

Het ongeval deed zich zondagvoormiddag rond 10.45 uur voor op de Brusselsesteenweg in Vilvoorde. De zeventiger was op terugweg naar huis na een fikse ochtendwandeling, maar werd aangereden door een 29-jarige man uit Grimbergen in een Volkswagen Golf. "Die verklaarde dat hij met zijn gsm bezig was en moest uitwijken voor een ander voertuig waarna hij tegen twee paaltjes is gereden. Hij zou naar eigen zeggen echter geen voetganger hebben gezien of aangereden", zegt Gilles Blondeau van het parket Halle-Vilvoorde.

"De man werd onderworpen aan een alcohol- en speekseltest, maar die was negatief. Wel bleek dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs en er ook nooit één zou hebben gehad.”

Het parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld om meer duidelijkheid te brengen over het ongeval en de Volkswagen werd in beslag genomen. Er zal ook een autopsie worden uitgevoerd op het lichaam van het slachtoffer om te onderzoeken of een van de aangereden paaltjes mogelijk de voetganger zou hebben geraakt met de verwondingen en het overlijden tot gevolg.

Niet aangehouden

De bestuurder werd ter beschikking gesteld van het parket van Halle-Vilvoorde dat hem vandaag voor de onderzoeksrechter liet voorleiden. De betrokkene werd echter niet aangehouden.