© GVA

Jozef Simonswandelpad krijgt opfrisbeurt

Het 10 km lange wandelpad dat in Oelegem loopt en de naam kreeg van de Oelegemse auteur Jozef Simons wordt in de loop van dit jaar hertekend en zal na de opfrisbeurt helemaal beantwoorden aan de nieuwste normen voor wandelpaden.

Sylvain Liekens

Raadslid Guido Wittocx van de N-VA vroeg aan schepen voor toerisme Jef Verhaegen (Open Vld) wat de gemeente wil doen aan de soms belabberde staat van de paaltjes die de wandelaars moeten wegwijs maken. “Sommige paaltjes zijn verdwenen of overwoekerd. Die paden worden druk gebruikt en het lijkt me tijd om eens een volledig nazicht uit te voeren van die signalisatie.”

Schepen Verhaegen repliceerde dat het onderhoud van die paden veel werkt vergt. “Vrijwilligers van toerisme Ranst rijden regelmatig rond om te controleren of alles nog in orde is. Voor het Jozef Simonspad dat vertrekt aan de Oelegemse kerk kan ik nu al zeggen dat we een subsidieaanvraag hebben lopen om dat pad te hertekenen. Verder zou ik de mensen willen aanraden als ze tekorten vaststellen dat te melden aan de raad voor Toerisme.”