© Facebook UhasseltConfessions

© Raymond Lemmens

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Studenten reageren met eigen bord op bord van buren

De studenten van Diepenbeek zijn duidelijk niet blij met het bord dat de buren zondagavond hebben geplaatst aan de campus in Diepenbeek, vlakbij de overweg aan de Nierstraat. Op het bord wordt de campusomgeving als festivalsite afgebeeld. Op de Facebookgroep UHasselt Confessions deelden de studenten een bewerkt beeld van dat bord met daarop de tekst ‘De studenten van de cantusbuurt heten u welkom in hun woonzone met goedkope grond en verzuurde buurtbewoners.’

MaLu

De buurtbewoners zeiden bij de plaatsing van het bord dat ze op die manier de taal van de studenten wilden spreken. “We hebben niets tegen de studenten, wel tegen het feit dat hier tien maanden lang gefeest wordt met lawaai en andere overlast tot gevolg,” aldus woordvoerder Tjerk Boersma. “Daarom hebben we de hele buurt voorgesteld als een festivalsite met Fitlink en omgeving als mainstage. Een goeie nachtrust kan je in onze buurt vergeten, behalve in de zomermaanden.”

Het bord wordt in studentenmiddens als een provocatie beschouwd. En daarom verscheen er op Facebook een bewerkte versie van de studenten zelf via de Facebookgroep UHasselt Confessions. “Het is een belediging om de universiteit te vergelijken met een festival,” zeggen de beheerders van die Facebookgroep. “Het bord mist zijn doel (om op te roepen tot een dialoog) volledig, net zoals de maatregelen van de burgemeester en gemeenteraad. Daarnaast is het enkel zout op de wonden strooien. Studenten zijn namelijk al gefrustreerd genoeg dat er zoveel nutteloze maatregelen zijn.”