© Bert Hulselmans

Kerstvakantie topper voor kust, pretparken en kerstmarkten

Terwijl enkel het eindejaarsevent Winterpret in Brussel het door de terreurdreiging met dertig procent minder bezoekers moest stellen, klinken bij andere organisatoren enkel positieve geluiden, meldt Het Laatste Nieuws. Zeer positieve geluiden zelfs, want de pretparken, bioscopen, toerisme aan de kust, horeca en andere kerstmarkten mochten haast telkens een recordaantal bezoekers verwelkomen.

flb

Het was een geslaagde kerstvakantie voor heel wat toeristische attracties in ons land en net over de landsgrenzen. Zo zagen ze in de Efteling het aantal bezoekers uit ons land dat ook bleef overnachten met dertig procent stijgen, meteen goed voor het hoogste cijfer ooit in die periode van het jaar.

In eigen land blijven de kerstmarkten en ijspistes het bijzonder goed doen. Van Winterijs in Oostende tot Winter in Antwerpen, allen mochten heel wat meer bezoekers verwelkomen dan de voorbije edities. Ook de bioscopen kenden een geslaagde kerstvakantie: kleppers als de nieuwe 'Star Wars' en 'Safety First - The Movie' trokken heel wat kijklustigen. Bovendien klinken ook aan de kust enkel positieve geluiden bij de horeca. Zo was 2015 het beste jaar van de voorbije tien jaar, met in de hotels een bezetting van negentig procent op oudejaarsavond. Enkel in Brussel moesten ze het dus met mindere goede cijfers doen.

Het succes van de attracties zou vooral te danken zijn aan het goede weer en het feit dat er twee verlengde weekends in de kerstvakantie lagen waardoor de mensen dus meer tijd hadden om ergens naartoe te trekken.

MEER OVER Reizen