© Wouter Van Vooren

Man (77) vult pensioendagen met kerkdiefstallen

Het openbaar ministerie van de Kortrijkse rechtbank heeft maandag twee jaar effectief gevorderd voor een oudere man die in kerken inbrak. De man staat terecht voor negen feiten in Kortrijk, Deinze, Nevele en Zele.

W.B. (77), die momenteel in voorhechtenis zit in de gevangenis van Turnhout, brak in negen kerken binnen. Hij ontvreemde er oude, vaak heel waardevolle spullen. In Kortrijk stal hij een houten engel en een klok die meer dan 100 jaar oud is. “Het liefst zouden we de spullen terug hebben, want ze zijn van onschatbare waarde. Maar die kans is heel klein”, beseffen de burgerlijke partijen.

De zeventiger heeft de negen inbraken bekend. Volgens de openbare aanklager is een sterk signaal nodig. “De man is minstens zestien keer eerder veroordeeld voor diefstallen. In juli 2015 kreeg hij daarvoor in Gent nog een celstraf van drie maanden. Daarnaast staan er ook feiten van onder meer oplichting en valsheid in geschrifte op zijn strafregister”, klonk het.

W.B., die in voorhechtenis zit, kwam zelf niet opdagen. Naar eigen zeggen kan hij op zijn oudere leeftijd niet tegen het vervoer in een celwagen.

Op 26 januari doet de rechtbank uitspraak in zijn dossier.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio