© sdl

Fors meer passagiers voor Antwerpse luchthaven, toch twee bestemmingen geschrapt

De luchthaven van Antwerpen-Deurne heeft vorig jaar exact 221.155 passagiers ontvangen, zo wordt vernomen bij de luchthaven zelf. De komst van nieuwe routes, vooral van luchtvaartmaatschappij Jetairfly, heeft de luchthaven geen windeieren gelegd. Dit jaar wordt een verdere stijging verwacht.

Het totale aantal passagiers lag 82 procent hoger dan de 121.357 reizigers die in 2014 genoteerd werden, al was dat geen al te best jaar.

De stijging is grotendeels te danken aan de komst van Jetairfly, dat verschillende nieuwe verbindingen opstartte. Ook het sinds eind 2014 opnieuw autonome VLM Airlines startte vorig jaar met vluchten - naar Hamburg, Southampton, Genève en Birmingham. Die laatste twee zullen binnenkort wel worden geschrapt omdat er te weinig interesse is.

Desalniettemin verwacht luchtvaartcommandant Wim Verbist dit jaar nog een stijging van de passagiersaantallen. “Jetairfly is in april van start gegaan met zijn vluchten. Logischerwijs komen er voor 2016 dus nog passagiers bij”, stelt hij. Volgens hem wordt er ook constant onderhandeld om nieuwe maatschappijen aan te trekken, maar is het nog te vroeg om daar uitsluitsel over te geven.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio