© Tom Goyvaerts

Coach Spaenhoven: “Ruytinx is meer dan een doelpuntenmaker”

Beerschot Wilrijk-coach Urbain Spaenhoven is in zijn nopjes met nieuwe aanwinst Bjorn Ruytinx. “Welke derdeklasser zou dat niet zijn met een speler als Bjorn?"

hf, gegy

"Het is een dynamische speler, die klasse combineert met een geweldige instelling en wedstrijdmentaliteit. Hij is een aanjager die ook zijn ploegmakkers door moeilijke momenten in een wedstrijd kan sleuren. Dat hij al 35 jaar is, mag geen probleem zijn. Kijk naar Sven Nys. Die is er 39 en behoort nog steeds tot de top in zijn sport."

"Ruytinx is in alle opzichten een aanwinst, zowel sportief als mentaal. Wij scoorden vrij moeilijk in de heenronde, maar ik zie hem niet alleen als doelpuntenmaker. Ook als hij niet scoort, blijft hij een speler die de verdedigers van de tegenstander stress zal bezorgen.”

Negende ex-eersteklasser

Ruytinx is al de negende Beerschotspeler met een verleden in eerste klasse. Verder zijn er ook Anthony Portier (ex-Oostende en -Cercle), Kevin Geudens (ex-Westerlo en -KV Mechelen), Hernan Losada (ex-Anderlecht, -Charleroi, -Heerenveen en -Lierse), Davy De Beule (ex-Lokeren, -Gent, -Kortrijk en -Roda), Kenny Thompson (ex-Gent, -Lierse, -Roeselare, -OHL), Dries Ventose (ex-Lierse), Jimmy De Jonghe (ex-Club Brugge, -Zulte Waregem en -Lierse) en Vincenzo Verhoeven (ex-Germinal Beerschot).

MEER OVER K. Beerschot V.A.