© JEFFREY GAENS

Spreekverbod voor Edmilson na liefdesverklaring aan Standard

Het ziet ernaar uit dat de soap rond Junior Edmilson haar ontknoping kent. De 21-jarige aanvallende middenvelder van Sint-Truiden zette op Twitter dat zijn volgende club Standard wordt. STVV reageerde door de aanvaller een spreekverbod op te leggen.

vml

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

De Kanaries reisden zondagmiddag vanuit Luik naar Alicante op oefenkamp. Een anderhalf durende busrit verder werd intrek genomen in de appartementen van La Manga Club. Opvallend: Junior Edmilson was nog gewoon van de partij ondanks heel wat (concrete) interesse van AA Gent en ook buitenlandse clubs.

Eens aangekomen zette hij een foto van zijn eerste training op Twitter maar een dag later bekent hij kleur: “Mijn hart heeft gekozen: het wordt Standard.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Het project van Standard sprak me het meeste aan. Ik was overtuigd na een gepsrek met het bestuur en de trainer", voegt hij daaraan toe. "Het is dankzij Yannick Ferrera dat ik de speler geworden ben die ik nu ben. Ik kijk ernaar uit om weer met hem samen te werken. Standard is bovendien mijn club, mijn stad. Ik heb Standard bij de jeugd via een achterdeurtje verlaten maar dat is nu vergeten. Ik had ook andere aanbiedingen maar het is niet zo dat ik van Hein Vanhaezebrouck een sms had gekregen om me te overtuigen om voor Gent te kiezen."

"Van mijn kant is alles geregeld, nu moeten de twee clubs nog overeen komen. Maar ik heb goede hoop dat het snel zal geregeld worden. In afwachting blijf ik hier bij Sint-Truiden meetrainen."

Bij STVV reageerden ze allerminst geamuseerd door het voorbarige bericht van Edmilson, de Kanaries legden de Braziliaan meteen een spreekverbod op. STVV is na het vertrek van Ferrera weggezakt naar de elfde plaats in de stand, de Rouches zijn sinds de komst van Ferrera opgeklommen naar de achtste plek.

Edmilson was met zijn dribbels en doelpunten een van de verrassingen van de heenronde. De 21-jarige Braziliaanse Belg, zoon van oud-prof Edmilson, speelde sinds 2012 voor de Limburgers. De club lichtte vorige maand de optie in zijn contract, waardoor hij in principe tot 2017 vastligt op Stayen.

Damien Dussaut zet krabbel bij STVV

© facebook

STVV heeft zich versterkt met de Franse verdediger Damien Dussaut. Hij tekende in Limburg een contract voor 3,5 jaar, zo maakte het team maandag bekend.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Dussaut (21) komt over van Standard, dat hem in augustus 2014 overnam van het Franse Valenciennes. Bij de Rouches kwam hij echter amper aan de bak.

STVV kondigde zondag al de komst van Standard-middenvelder Alexis De Sart (19) aan. Junior Edmilson maakt mogelijk de omgekeerde beweging.

MEER OVER Standard de Liège

MEER OVER VOETBAL