© mia uydens

Drone cirkelt weldra rond in Voorkempen

De lokale politie Voorkempen (Brecht, Male, Schilde, Zoersel) gaat in 2016 een drone aankopen om een betere kijk te hebben op verkeersstromen. De kostprijs bedraagt 79.000 euro.

JAN VORSSELMANS

Om bepaalde materiële dingen aan te kopen en het personeel te kunnen betalen moeten de aangesloten gemeente elk een som geld overmaken aan de politiezone Voorkempen. De dotaties zijn voor 2016: Brecht 2.802.584 euro, Malle 1.884.496 euro, Schilde 2.793.887 euro en Zoersel 2.183.116 euro.

De gemeenteraad van Zoersel ging in eerste instantie niet akkoord met het vooropgestelde bedrag, maar na een ingreep van de gouverneur zal blijken dat desbetreffende gemeente, ingevolge de beslissing van de politieraad, wél de nodige centen op tafel moet leggen.

Liefst 87 procent van de politie-uitgaven gaat naar het uitbetalen van de lonen van het personeel, 170 medewerkers in totaal. In 2016 wordt het kader lichtjes aangepast. Zo wordt meer ingezet op wijkwerking en worden er twee inspecteurs aangesteld voor het vaststellen van inbreuken tegen het GAS-reglement.

Lees meer in Gazet van Antwerpen - editie Noord

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio