© BFM

Vrachtwagen maait Nielse basketbalclub van de baan

Het is een klein wonder dat basketbalclub Coveco Niel voltallig aan het jaar 2016 kan beginnen. De ploeg geraakte in de nacht van woensdag op donderdag betrokken bij een bijzonder zwaar ongeval op de A12.

paul van roy

Coveco Niel keerde woensdagavond laat terug van een wedstrijd in Zwijndrecht. De spelers en de achterban hadden de verplaatsing naar de uitwedstrijd gemaakt met hun eigen auto’s. Op de A12 richting Brussel, ter hoogte van het kruispunt met de Terbekehofdreef op de grens tussen Wilrijk en Aartselaar, stonden ze voor het rood licht.

Trucker ziet file niet

“We stonden verspreid over de rechter- en linkerrijstrook”, vertelt een aangeslagen Werner Collier, de voorzitter van Coveco Niel. “Op dat moment liep het plotseling hopeloos mis. Een vrachtwagenbestuurder had allicht de rij wachtende auto‘s aan het rood licht niet op tijd gemerkt en reed aan volle snelheid op hen in. De klap was enorm. In een reflex slaagde ik erin uit de baan van het gevaarte te blijven.”

De vrachtwagen kwam pas tweehonderd meter verderop tot stilstand. “Kevin Schoeters, een van onze spelers, stond vooraan het licht aan de rechterkant. Hij zag het gevaarte in zijn achteruitkijkspiegel naderen, maar duwde vol op het gaspedaal om niet geraakt te worden. Als bij wonder werd zijn auto niet geraakt en bleef hij ongedeerd.”

Maar niet iedereen had evenveel geluk. “Enkele inzittenden werden met zware verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Een van de zwaargewonden was Luc Van de Mosselaer, onze jeugdtrainer en scout”, vertelt Werner Collier.

MEER OVER

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio