© AP

Zelfmoordaanslag bij luchthaven van Kaboel

Een zelfmoordterrorist heeft zichzelf maandagochtend laten ontploffen op een weg naar de luchthaven van de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Dat is vernomen bij het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. Alleen de kamikaze kwam daarbij om. De aanslag werd niet opgeëist. Enkele uren later ontplofte in dezelfde wijk een autobom. De politie gaat uit van burgerslachtoffers aangezien de explosie in een woonwijk plaatsvond.

trvd, mtm

Najib Danish, een woordvoerder van het ministerie, zei dat de kamikaze het gemunt had op een konvooi van Navo-soldaten. Een politiefunctionaris zei het doelwit niet te kennen.

“Voor hij aan zijn doelwit kon raken, weas hij geïdentificeerd door de politie en blies hij zich onmiddellijk op”, aldus Basir Mujahid, woordvoerder van de politie van Kaboel. Op het lichaam van de aanvaller is een bommengordel aangetroffen.

Kaboel is de voorbije weken herhaaldelijk het toneel van aanslagen geweest. Nog deze week komen in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad functionarissen van China, de VS, Afghanistan en Pakistan samen om een stappenplan vast te leggen opdat Kaboel en de taliban weer met vredesoverleg aanknopen.