© Photo News

Vitesse ziet trainer Bosz vertrekken naar Israëlische kampioen

De Nederlandse eersteklasser Vitesse moet op zoek naar een nieuwe trainer. Peter Bosz stapt immers met onmiddellijke overgang over naar Maccabi Tel Aviv, de regerend landskampioen van Israël. Dat maakte het team uit Arnhem maandag bekend op de clubwebsite.

De 52-jarige Bosz was sinds midden 2013 hoofdtrainer van Vitesse. Bij Maccabi ondertekent de Apeldoorner een contract voor 1,5 jaar. Bij Maccabi Tel Aviv is Jordi Cruijff, een landgenoot van Bosz, technisch directeur. Bosz volgt de Serviër Slavisa Jokanovic op, die vorige maand naar Fulham verhuisde.

Assistent-trainer Rob Maas neemt voorlopig de taken van Bosz als hoofdcoach bij Vitesse over. De Arnhemmers, met Arnold Kruiswijk (ex-Anderlecht) in de selectie, staan halverwege de competitie op de vijfde plaats in de Eredivisie.

“Maccabi Tel Aviv heeft mij al een aantal keer benaderd. Ik heb geluisterd naar hun plannen en besloten de uitdaging aan te gaan”, legt Bosz uit. “Ik heb bij Vitesse met enorm veel plezier gewerkt. De faciliteiten zijn uitstekend en met de hele staf en de mensen binnen de club heb ik geweldig samengewerkt. Ik zal hen enorm gaan missen. Daarentegen heb ik al vaker aangegeven ambities te hebben als hoofdtrainer.”