© wim hendrix

Crowne Plaza zet foodtrucks op parking

Een nieuw jaar, dat brengt ook nieuwe foodtruckfestivals met zich mee. Zaterdag en zondag op de parking van het Crowne Plaza hotel bijvoorbeeld.

koen de beuckeleer

Het Crowne Plaza Hotel organiseert zaterdag 9 en zondag 10 januari voor de eerste keer een eigen foodtruckfestival. Van 14 tot 22u kan iedereen er komen proeven van 15 eet- en drankstandjes. Het is de eerste keer in zijn 35-jarige bestaan dat het Antwerpse hotel een dergelijk eetfestijn organiseert. “Een doelbewuste keuze om ons nog beter bekend te maken bij de Antwerpenaren”, zegt hotelmanager Hans Wils. “Veel Antwerpenaren kennen ons nog altijd als het Crest Hotel, hoewel die naam intussen al een kwarteeuw is verdwenen.”

Het festival wil de bezoekers een brede waaier aan lekkere kleine gerechtjes voorschotelen. “Van burgers over kaasplankjes tot verse huisgemaakte frieten en Italiaanse pasta’s”, zegt Hans Wils. “Maar ook liefhebbers van de oosterse keuken komen aan hun trekken. Ook het aanbod dranken gaat breed, van gin-tonic en bubbels tot Leffe en verse fruitsmoothies. Gerechten en dranken worden afgerekend bij de foodtrucks zelf en kosten 2 à 3 euro per stuk.”

Als de eerste editie een succes blijkt, wil het Crowne Plaza zijn foodtruckfestival laten uitgroeien tot een echte traditie. Het festival is gratis en kan via de sociale media al op heel wat interesse rekenen.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van het Crowne Plaza hotel.

Crown Plaza, Gerard Legrellelaan 10, Antwerpen

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio