© EPA

Knieproblemen houden Serena Williams van de baan

Serena Williams heeft door een knieblessure forfait gegeven voor haar eerste wedstrijd op de Hopman Cup in het Australische Perth.

De Amerikaanse nummer 1 van de wereld zou het opnemen tegen de Oekraïense Elina Svitolina maar besliste na de opwarming niet in actie te komen omdat ze last heeft van een ontsteking in de linkerknie.

“Vanmorgen had ik echt de bedoeling te spelen”, zegt Williams in een verklaring. “Ik moet nu rusten en heb er vertrouwen in dat ik morgenavond op de baan sta tegen Aussie Goud.”

De plaats van Williams in het Amerikaanse team werd ingenomen door Vicky Duval. Die verloor haar wedstrijd tegen Svitolina met 6-4 en 6-1.

Serena Williams speelde geen wedstrijd meer sinds haar verlies vier maanden geleden in de halve finale van de US Open tegen Roberta Vinci. Door die verrassende nederlaag miste ze een unieke kans om de vier grandslams in een jaar te winnen.

De Verenigde Staten verloren het duel tegen Oekraïne op de Hopman Cup, een toernooi voor gemengde landenteams, overigens met 2-1. Jack Sock ging in het tweede enkelspel met 6-4 en 6-2 onderuit tegen Alexandr Dolgopolov. Daarna wonnen de Amerikanen het dubbel met 6-2 en 6-3. In dezelfde groep klopte Tsjechië zondag Australië Goud met 3-0.