© joris herregods

Topcijfers voor Winter in Antwerpen

Winter in Antwerpen zit er sinds zondag op. Het evenement was goed voor meer dan één miljoen bezoekers. Ook het eerste soldenweekend was een topper.

koen de beuckeleer

Het winterevenement Winter in Antwerpen deed het met meer dan één miljoen bezoekers even goed of zelfs nog net iets beter dan vorig jaar. De terreurdreiging en het niet echt typische kerstweer hebben de mensen er dus niet van weerhouden om massaal af te zakken naar de binnenstad. “De nieuwe formule van het evenement viel bij veel mensen in de smaak”, zegt schepen voor Toerisme en Middenstand Koen Kennis (N-VA). “Vooral de sfeervolle verlichting in het centrum en de nieuwe attracties op het Steenplein lokten heel wat positieve reacties uit.”

6000 gratis pakken friet

Winter in Antwerpen werd zondagmiddag feestelijk afgesloten met een nieuwjaarsdrink op de Grote Markt en de Suikerrui. Daar klonken opnieuw 15.000 Antwerpenaars op een gezond en gelukkig 2016. “Er werden 6000 gratis pakken friet uitgedeeld en ook de lokale biertjes vielen in de smaak”, zegt evenementenregisseur Tim De Mulder.

Toegangsweg afgesloten

Tijdens het eerste soldenweekend werd de Antwerpse binnenstad meteen overspoeld door een massa koopjesjagers. In die mate zelfs dat de politie zaterdagmiddag een van de belangrijkste toegangswegen, aan de Sint-Jorispoort en de Leopoldstraat, tijdelijk moest afsluiten. Ook tijdens de eerste koopzondag zag het in de Antwerpse winkelstraten zwart van het volk en deden de handelaars gouden zaken. “In totaal deden de Antwerpse handelaars 5 tot 10 procent beter dan tijdens de openingsdagen van het voorbije jaar”, zegt Antwerps Unizo-voorzitter Nico Volckeryck.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio