© Photo News

STAGEDAGBOEK LIERSE. Kasmi niet mee op stage

Lierse vertrok zaterdagnacht met een 22-koppige spelersgroep richting Portugal, waar het tot komende zaterdag zijn winterstage houdt. Niet mee in de reiskoffer zat Faysel Kasmi. De middenvelder zag zijn huurperiode bij Standard vroegtijdig afgebroken worden, maar hoopt nog op een alternatief op het hoogste niveau.

kugu

Officieel heet Faysel Kasmi nog met vakantie te zijn, maar binnen zijn entourage was het eind vorige week al duidelijk dat een terugkeer naar Lierse geen prioriteit vormde voor de middenvelder. Kasmi heeft nochtans nog een contract tot medio 2018 lopen op het Lisp, maar hoopt stiekem dat er deze maand nog een alternatief uit de bus valt. Anderzijds leken ook Eric Van Meir en zijn staf enkel geneigd Kasmi met plezier terug in de armen te sluiten, indien de speler zich voor de volle honderd procent op Lierse wil concentreren.

De laatste maanden van vorig seizoen stelde Kasmi zich niet zelden nukkig op in Lier en de Pallieters willen er alles aan doen om de rust en het evenwicht binnen de huidige groep te bewaren. De laatste en belangrijkste stem luidt echter in Egypte, waar ene Maged Samy de toekomst van Kasmi zal bepalen. Kasmi lijkt de kans te krijgen elders onderdak te zoeken, maar indien zich geen concreet bod aandient is een terugkeer naar Lierse onafwendbaar.

Ook Ronald Kampamba, de al in augustus aangekondigde Zambiaanse spits, is nog steeds niet in ons land. Kampamba is eigendom van Wadi Degla, maar de Egyptische autoriteiten doen lastig om de aanvaller naar België te laten verkasten. Lierse trainde gisteren overigens een eerste keer op Portugees grondgebied. Vandaag staan er twee oefensessies op het programma.

MEER OVER Sport

MEER OVER VOETBAL