© Joren De Weerdt

Voka wil belasting op drijfkracht weg in Lier

Voka-Kamer van Koophandel Mechelen wil dat Lier de drijfkrachtbelasting afschaft, maar dat is de stad niet van plan. Het is immers niet opgenomen in het meerjarenplan.

CVR

“De ondernemers hebben vertrouwen in 2016, maar met een federale taxshift alleen is niet alles opgelost. Alle niveaus moeten hun steentje bijdragen. Ook lokaal moet aan een taxshift, administratieve vereenvoudiging en verbeterde dienstverlening gewerkt worden. Niet enkel de burger, maar ook de ondernemer vraagt waar voor zijn geld. Indien de ondernemingen het goed doen, dragen ze ook hun steentje bij tot de samenleving. En daar wordt iedereen beter van”, benadrukt algemeen directeur Frédéric Achten.

Daarom vraagt Achten alvast de afschaffing van de drijfkrachtbelasting voor ondernemingen. “In het arrondissement Mechelen heffen enkel Lier, Duffel, Bornem en Puurs deze ouderwetse belasting.” De drijfkrachtbelasting brengt de stad jaarlijks trouwens zo’n 350.000 euro op.

“Toen ik in de vorige legislatuur schepen van Financiën en Economie was, hebben we deze belasting gehalveerd voor grotere bedrijven en volledig afgeschaft voor de kleine”, reageert burgemeester Frank Boogaerts (N-VA). “Afschaffen is nu alleszins niet aan de orde. We hebben dit niet voorzien in de begroting voor dit jaar, noch in ons meerjarenplan.”MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio