© Twitter

© Twitter

© GeGy

© Twitter

© Twitter

© GeGy

1 / 6
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

STAGEDAGBOEK ANTWERP. Eerste training op Spaanse bodem

Antwerp is zondag vertrokken op oefenkamp naar het Spaanse Los Alcazares, in de regio Murcia. Na een eerste training op Belgische bodem in de voormiddag, trok de spelersbus omstreeks 13.00 uur naar Charleroi. Daar werd het vliegtuig genomen richting Alicante om zo verder te reizen naar het hotel in Los Alcazares. Zondagavond om 21.15 uur arriveerden ze daar. Maandagvoormiddag trainden ze al een eerste keer.

Gert Gysen in Los Alcazares

Het werd dus een lange dag voor de spelers, maar dat is niets in vergelijking met de roadtrip van materiaalmannen Raymond De Witte, Franky Remeysen en Gui Hontelé. Het trio vertrok al op zaterdagochtend met een busje volgeladen met alle kledij voor de spelers en de technische staf en alle trainingsbenodigdheden zoals ballen en kegels. Na bijna twee dagen bollen - met een tussenstop in een Campanille-hotel in Frankrijk - kwam het olijke trio zondag rond 18 uur opgelucht en afgepeigerd toe in Los Alcazares. "Oef, nog net voor de spelersbus."

Opvallende afwezigen op die spelersbus waren Jason Adesanya en Jonas Heymans. De spits en linksachter kunnen zich al heel het seizoen moeilijk doorzetten. Hun afwezigheid op deze winterstage lijkt erop te wijzen dat ze op weg zijn naar de uitgang. Ook Anthony Di Lallo ontbreekt, maar dat is een minder grote verrassing aangezien die dit seizoen amper de wedstrijdkern haalde. Ook hij mag wellicht vertrekken. De geblesseerde Vansteenkiste werkt in België aan zijn revalidatie.

Onder de 26 spelers die wel mee zijn, zitten alvast drie versterkingen. Mathieu Cornet, Baptiste Schmisser en Jo Matland hebben nu een week de tijd om zich te integreren. Maandagochtend ging de stage pas echt van start met de twee eerste trainingssessies op Spaanse bodem.De hele week onderwerpt trainer David Gevaert zijn ploeg aan twee trainingssessies per dag. Op woensdag en vrijdag wordt er alleen in de voormiddag getraind. Dan wordt er respectievelijk tegen Sint-Truiden en Lokeren een oefenwedstrijd gespeeld.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.