© rr

Dronken ouders die baby vergaten: “Ontgoocheld in onszelf”

“We schamen ons diep. Dit had nooit mogen gebeuren.” Zo reageren de ouders van de één jaar oude baby uit het West- Vlaamse Izegem die woensdagavond op de stoep door een voorbijganger werd aangetroffen.

cds, tlg

Het koppel was thuisgekomen na een stevig avondje uit en had het meisje in autostoeltje buiten vergeten. De voorbijganger had het kindje daarop meegenomen naar het ziekenhuis en de politie verwittigd. “We zijn ontgoocheld in onszelf en het voelt écht als falen”, zegt vader Geert.

De ouders kregen pas na een ferme bolwassing van de politie hun kindje terug. “Begrijpelijk. Anderzijds zijn we vooral geschrokken van de vele reacties waarin men ons slechte ouders noemt. Dat zijn we niet. Ze zeggen wel eens: wie zonder zonde is, werpe de eerste steen. Ik stel vast dat veel anderen zich dus perfect wanen.”

Volgens de papa stond het kindje er nog maar net. “Hoe gaat dat? We kwamen van een feestje en hadden iets gedronken. Mijn vrouw dacht dat ik onze dochter naar binnen bracht en ik dacht dat ik eerst beter de auto zou wegzetten. Op dat kleine tussenmoment is die voorbijganger gepasseerd. Maar het zal ons niet meer overkomen. Ons dochtertje heeft niks ondervonden van de heisa.”