Veldlopen

Els Rens wint Pallietercross

Els Rens heeft met grote voorsprong de Pallietercross in Lier op haar naam geschreven. Charlotte Van De Mieroop was voor eigen club AC Lierse de beste junior.

basp

Seniores-, juniores- en masters-vrouwen liepen samen op het Fort van Kessel. De concurrentes van Els Rens kregen enkel haar hielen te zien, want al in de eerste ronde lag de loopster van AC Lyra op kop. Ze bouwde haar voorsprong verder uit en won na 16’20 de 4,580 km lange veldloop. Britt Vanthillo (16’48) vloerde met een sterke laatste ronde Liesbeth Monsecour (17’07) in de strijd om de tweede plaats.

Voor marathonspecialiste Els Rens was de overwinning in Kessel een leuk tussendoortje. “Ik ben redelijk snel vertrokken en dat voelde ik meteen in de benen. Ik heb de laatste dagen nog redelijk veel getraind en voelde me niet echt fris. Toch ging het goed.”

Zondag start ze in de halve marathon van Egmond. “Daar heb ik nog nooit gelopen. Het is een heel speciale halve marathon en die wil heel graag eens gedaan hebben. Of ik ook een volledige marathon loop in het voorjaar? Dat weet ik nog niet. Doordat de kans groot is dat ik op de Spelen in Rio de marathon loop, is de planning wat moeilijk.”

Charlotte Van De Mieroop won bij de juniores. Voor de loopster van AC Lierse was het de eerste overwinning van het seizoen. “Ik ben heel blij”, straalde ze. “Vroeger won ik hier ook al een keer bij de cadetten en scholieren.”