© Vel

Veldrijden juniores - Jappe Jaspers ziet in Leuven generale repetitie voor BK de mist ingaan

“Niks om mij zorgen over te maken”

Jappe Jaspers eindigde gisteren in de Soudal Classics in Leuven, de laatste wedstrijd voor het BK in Lille, pas als vierde. “Niks om mij zorgen over te maken”, trachtte hij zichzelf en zijn supporters gerust te stellen.

Leon Ceulemans

Jappe Jaspers leek gisteren in de slotronde van de Soudal Classics in Leuven op weg naar een nieuwe zege. Maar die ging uiteindelijk naar Alessio Dhoore. De meest succesvolle junior van Enertherm-BKCP moest ultiem ook zijn teamgenoten Toon en Victor Vandebosch laten voorgaan. “Ik kende mijn slechtste dag van het seizoen”, vertelt Jaspers. “Ik hield me de hele wedstrijd gedeisd in het wiel van mijn medevluchters Alessio Dhoore en Toon Vandebosch, met de bedoeling op het laatst van hen weg te rijden.”

Daarin leek Jaspers te slagen, maar andermaal werd hij geremd door pech. “In de laatste loopzone kon ik vijf seconden voorsprong nemen. Toen ik opnieuw in het zadel sprong, haperde mijn ketting. Mijn twee gezellen reden zo van mij weg. Toen ik ook Victor Vandebosch zag naderen, gaf ik hem vrije baan naar de derde plaats. Hij kende de jongste weken zoveel tegenslag dat ik mijn ploegmaat die podiumplaats naast zijn broer met plezier gunde.”

Zijn generale repetitie voor het BK van zaterdag in Lille ging zo wel compleet de mist in. “Toch is dit niks om mij zorgen over te maken. Die mindere dag, die mij zonder pech toch de zege had kunnen opleveren, schrijf ik vooral toe aan de zware trainingsweek die ik achter de rug heb. Tegen zaterdag moet ik helemaal in orde zijn. Ik houd het de hele week rustig. Woensdag ga ik wel het parcours verkennen om vertrouwd te raken met de moeilijkste stukken”, aldus de nationale nieuwelingenkampioen van 2014.