Tennis

Marien vist tweemaal achter het net

Op TC Sportopolis en het vijfsterrentornooi in Alken losten de reekshoofden met grote onderscheiding de verwachtingen in. Alleen Stefan Wauters (A) viel door de mand op TC Kromveld.

madu

In het Limburgse Alken waren Christopher Heyman (A) en Sofie Oyen (A) de grote poenpakkers. Oyen zette eerst de Turnhoutse Greet Minnen (A) opzij en versloeg nadien Klaartje Liebens (A) met 7-5, 6-4. In Mannen 1 blijft Christopher Heyman maar winnen. Na tweemaal winst op een 10.000 dollartornooi in het Turkse Antalaya, versloeg hij in twee fel bevochten sets (7-6 (9), 7-5) de Portugees Romain Barbosa (ATP 509).

In Ekeren won Jeremy Bruyninckx (B-15) de clash in Mannen 2 tegen Jonas Hemgenbergs (B-15). In Mannen 3 haalde Jan Craenhals (B4/6) zijn slag thuis. In de finale nam hij de bovenhand van Kristof Dochez (C15/1). De Blauwe Regenspeler kan zich daardoor veel sneller dan voorzien voor de rest van het jaar concentreren op de reeksen 1 en 2. In de reeks Open Junior Veteranen toonde Kurt Vermeiren (B-15/1) zich de sterkste. In de eindstrijd vloerde hij de één trap hoger geplaatste Roel De Beckker (B-15/2).

Bij de Vrouwen was Jeannot Marien (B2/6) de verliezer van het weekend. De jonge Gymbelofte moest met 2-6 en 4-6 haar meerdere erkennen in Helena Verbeeck (B2/6). Ook in reeks 3 viste ze achter het net. In de finale verloor ze van Marie Cools (B2/6), die na twee gemiste finales op TC De Vallei in Temse dolgelukkig was met haar hoofdprijs.

De verrassing van het weekend was te zoeken in Bonheiden. Op TC Kromveld deed Filip Van Duyse (B-15/4) eerste reekshoofd Stefan Wauters (A) na drie sets in het zand bijten (6-3, 4-6, 7-5).