© Theo Derkinderen

“Ik blijf nog twintig jaar kranten rondbrengen”

Vrienden verrassen Benny omdat hij al veertig jaar krantenronde heeft

Zaterdag was het precies veertig jaar geleden dat Benny Van Bogaert met zijn krantenronde startte. Hij werd dan ook uitgebreid in de bloemetjes gezet. En Benny kondigde al aan dat hij nog minstens twintig jaar doorgaat.

Theo Derkinderen

Benny Van Bogaert (56) is wellicht één van de weinigen die al veertig jaar een krantenronde heeft. En die nog nooit één dag verstek heeft laten gaan. Vakantie is iets wat niet in zijn woordenboek staat. Ziek was Benny nog nooit. “Ik heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt. Ik doe niets liever dan de hele dag op mijn bromfiets van brievenbus naar brievenbus te rijden”, lacht hij.

Omdat het zo’n speciale verjaardag was staken vrienden en familie zaterdag een verrassingsfeest in mekaar. “We waren er eigenlijk al enkele maanden mee bezig. De grootste moeilijkheid was om alles stil te houden voor Benny. Hij mocht absoluut van niets weten. Afspraken konden we alleen maken als hij op de baan was”, gaat zijn echtgenote Marina verder.

En het feest van zaterdag was voor Benny ook een echte verrassing. “Ik wist echt van niets. Marina had me verteld dat we zaterdagavond naar het feest van vrienden moesten. Maar toen ik in het zaaltje arriveerde, besefte ik dat het mijn feestje was. Ik was echt verrast”, aldus nog Benny.

En aan stoppen denkt Benny nog niet. “Ik wil nog minstens twintig jaar kranten rondbrengen.”

Lees het volledige verhaal maandag in Gazet van Antwerpen, editie Mechelen

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio