Crann Whiskyclub: een gepassioneerde hobby

Print
Boom - Gert Dalemans (37) heeft in Boom een Whiskyclub opgericht. Er zijn al 26 leden en er mogen er nog negen bij. Het licht ‘goudgele’ vocht zorgt bij Gert Dalemans voor uren vertelplezier door veel kennis en het besef dat ook hij nog veel kan leren.

Gert Daelmans heeft zijn hele leven al interesse voor alles wat te maken heeft met traditie en wat een artisanale achtergrond heeft. Raar maar waar start zijn whisky-verhaal in volle punkperiode. “Ik was als jongere sterk geïnteresseerd in punk en skinheads optreden. Let wel zonder enige vorm van politieke betekenis. Toen Ierse folk en Punk als een type muziek naar voor kwam en het daar dikwijls ging over whisky en bier en ik over bier al een en ander wist, heb ik mijn focus verlegd naar whisky. Het begon met een Irish coffee en nadien heb ik het puur geproefd. Dat smaakte naar meer. Toen ik vijftien flessen had dacht ik dat ik ‘alles’ wist over whisky,” zo start hij zijn verhaal. 

Ondertussen heeft de Crann Whiskyclub al een zogenaamde tasting achter de rug en zien ze elkaar weer op 29 jauari waar vier whisky’s worden geproefd die op verschillende soorten sherry-vaten zijn bewaard. Het hoofddoel van deze proeverijen is heel eenvoudig: elkaar beter leren kennen, plezier maken en genieten” zegt hij. Wie alsnog geïntereseerd is kan met Gert Dalemans contact opnemen: http://gert.dalemans@telenet.be

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio