© EPA

Zes doden bij aanval op Indiase luchtmachtbasis aan Pakistaanse grens

Een groep gewapende mannen heeft een vliegtuigbasis van het Indiase leger aangevallen, in Pathankot bij de Pakistaanse grens. Een politiewoordvoerder sprak over ‘een terroristische aanval’. Bij de schietpartij kwamen zes mensen om.

De aanvallers drongen de luchtmachtbasis omstreeks 3 uur lokale tijd, dus voor zonsopgang, binnen. Daarbij maakten ze volgens lokale media gebruik van een gestolen politievoertuig. Ze droegen ook Indiase militaire uniformen.

Vier aanvallers en twee bewakingsagenten werden gedood toen de twee partijen schoten uitwisselden. Het lijkt erop dat de aanvallers zoveel mogelijk schade wilden aanrichten in de luchtmachtbasis, maar volgens een lokale politiechef zijn de gevechtsvliegtuigen nog altijd intact.

Er wordt vermoed dat de Pakistaanse terreurbeweging Jaish-e-Mohammed achter de aanval zit. Die wil dat het grensgebied Kasjmir zich afscheurt van India.

De snelweg tussen Punjab en Jammu is gesloten en de veiligheidsvoorschriften in de regio werden opgevoerd. Dat gebeurde vrijdag al, nadat het voertuig van een hooggeplaatste politieman werd gestolen door een groep gewapende mannen. De wagen werd later achtergelaten langs de autoweg. Het is niet duidelijk of die diefstal iets te maken heeft met de aanval vandaag.

Vastgoed

Jobs in de regio