Geboortedorp rouwt om Zjef Vanuytsel: “Hij beloofde dat hij in 2016 of 2017 zou terugkomen”

De organisatoren van het festival Na Fir Bolg staan in 2014 bij Zjef Vanuytsel. Foto: mph

Geboortedorp rouwt om Zjef Vanuytsel: “Hij beloofde dat hij in 2016 of 2017 zou terugkomen”

Print
Meerhout -

Het overlijden van Zjef Vanuytsel maakt veel indruk in Meerhout, het geboortedorp van de bekende zanger. Ook de organisatoren van het festival Na Fir Bolg in Vorselaar leven mee.

Zjef Vanuytsel werd geboren in het Kempense Meerhout en ging daar in de jaren 50 ook naar school. Maar nog voor de jaren 70 verhuisde hij met zijn vrouw naar Brussel. De KWB van Meerhout-Berg plande op 14 november een concert in de kerk met Zjef Vanuytsel voor het vijftigjarig bestaan van de vereniging, maar door zijn ziekte moest hij helaas afhaken.

“Zijn vader was vroeger ook altijd bestuurslid bij de KWB”, zegt Guy Houtmeyers, voorzitter van KWB-Berg. “Hij vertelde ons dat hij in 2016 of 2017 zou terugkomen, maar helaas is dat niet meer mogelijk. Zijn dood verraste ons wel. We beraden ons met het bestuur of we hem gaan eren.”

De organisatoren van Na Fir Bolg, het folk- rock en kleinkunstfestival dat jaarlijks in Vorselaar wordt georganiseerd, postten een persoonlijk afscheidswoord op hun Facebookpagina. “Er zijn zo van die artiesten die uit exact hetzelfde DNA gemaakt zijn als je festival zelf”, luidde de tekst. “Zjef, jij was er zo eentje, vijf keer ben jij bij ons op bezoek geweest en vijf keer was het een schitterend optreden. Helaas was je passage op onze 20ste editie in 2014 de laatste keer.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen

Nu in het nieuws