VeldrijdenGP SVEN NYS in baal

Dé dag van Toon en Thijs Aerts

Print
Hoogstraten -

Wout Van Aert die demonstreerde bij de profs, het beklijvend duel tussen Sanne Cant en Ellen Van Loy bij de vrouwen, Tijl Pauwels met een opvallende remonte en de broers Toon en Thijs Aerts die hun beste wedstrijd van het seizoen reden: de Kempenaars blonken uit in Baal.

De ‘Aertsjes’ wonnen niet in Baal, maar de manier waarop Toon zijn toekomstige baas Sven Nys het vuur aan de schenen legde in de strijd om de tweede plaats, was een van de opvallende feiten. Eigenlijk zorgde Toon voor een vervolg van de ‘Aerts show’ die bij de beloften was begonnen. Broer Thijs reed daar na een trage start op het einde het gat naar leider en later winnaar Quinten Hermans dicht.

“Hermans is mijn ploegmaat, ik deed het vooral om hem een steuntje te geven”, aldus Thijs. “Er was niemand in mijn buurt toen ik versnelde en de kloof dichtte. Quinten kon de leidersplaats in de bpost bank trofee pakken. Dus deed ik het vooral voor hem. In Loenhout kreeg ik al appreciatie voor de manier waarop ik voor hem koerste. Nu dus opnieuw.”

Hermans werd in de laatste rondjes bijna onwel. “Toen ik bij hem kwam, sprak ik hem wat moed in”, aldus Thijs. “Ik kon deze cross winnen maar mijn ploegmaat kon mits winst nog vijftien seconden bonus pakken op Hoeyberghs. Ik gunde hem zowel dat als de zege.”

Meer sportnieuws