Antwerpse twintiger zwaargewond na val door dakkoepel in Leuven

Foto: Google Street View

Antwerpse twintiger zwaargewond na val door dakkoepel in Leuven

Print
Boechout -

Een 20-jarige student uit Boechout is afgelopen nacht in Leuven zwaargewond geraakt toen hij door een dakkoepel viel. Dat meldt de Leuvense lokale politie vrijdag.

De jongeman was samen met enkele vrienden op het dak van hun studentenhuis in de Parkstraat geklommen om naar het vuurwerk te kijken. In de duisternis stapte hij echter op de plastieken dakkoepel en viel erdoor. Hij kwam een verdieping lager terecht. De jongeman werd zwaargewond overgebracht naar het UZ Gasthuisberg maar verkeerde nooit in levensgevaar, aldus de politie.

De val was het ernstigste incident tijdens de nieuwjaarsnacht in Leuven, die voor de rest vrij rustig verliep. Ruim 10.000 mensen, volgens de organisatoren van vzw Oude Markt zelfs 12.500, hadden zich op en rond de Oude Markt verzameld om de achtste editie van Leuven Countdown te vieren. Dat leverde een zeer geslaagde editie op, meldt zowel de vzw Oude Markt als de lokale politie van Leuven.

De politie had vijftien extra mensen ingezet om het gebeuren in goede banen te leiden. De agenten moesten enkele malen tussenkomen voor kleine vechtpartijen en brachten zeven dronken mensen naar de cel om daar hun roes uit te slapen.

Tijdens de controles van bezoekers aan de ingang van Leuven Countdown werden voorts enkele vuurpijlen en knalvuurwerk in beslag genomen, maar het ging telkens om zeer kleine hoeveelheden en in vergelijking met vorige jaren was de totale hoeveelheid in beslag genomen spullen opvallend minder. De toeloop was ook op geen enkel moment zo groot dat de toegangen afgesloten moesten worden.

MEEST RECENT