Twitter rouwt om Zjef Vanuytsel: “Een grootmeester in de kleinkunst”

Zjef Vanuytsel trad in 2009 op als centrale gast op de ‘Nekka-Nacht’ in het Antwerpse Sportpaleis. Foto: photo news

Twitter rouwt om Zjef Vanuytsel: “Een grootmeester in de kleinkunst”

Print

Het plotse overlijden van chansonnier Zjef Vanuytsel slaagt op Twitter in als een bom. Heel wat notabelen bewijzen hun laatste eer aan de 70-jarige kleinkunstenaar, die woensdagavond in het UZ Gasthuisberg in Leuven overleed.

Het nieuws over het overlijden van de kleinkunstenaar met Kempense roots - Vanuytsel groeide in zijn jeugdjaren op in Meerhout bij Mol - werd donderdagvoormiddag bekendgemaakt . De muzikant zorgde vanaf de jaren ‘70 voor tal van Nederlandse klassiekers zoals ‘Houten Kop’ en ‘Hop Marlène’. Zijn debuutalbum ‘De Zotte Morgen’ ging zelfs meer dan 100.000 keer over de toonbank.

Iets dat ook de sociale media niet is ontgaan. Heel wat bekende politici en collega’s eren de overleden zanger met een tweet. De Mechelse schepen Koen Anciaux (Open Vld) omschrijft Vanuytsel als “jeugdsentiment, nostalgie en emotie”. Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) neemt ook afscheid via de sociale media. “Vanuytsel was een kleinkunsticoon. Sterkte aan zijn naasten”, wenst de politicus de familie en vrienden toe. Tot slot bestempelt Vlaams Minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld) Vanuytsel als “een grootmeester in de Kleinkunst”.

Sportjournalist Ruben Van Gucht rakelde dan weer herinneringen op aan vroeger. “Muziek die generaties overleeft. Dankzij mijn vader zijn LP heb ik ‘Zotte Morgen’ en ‘Houten Kop’ helemaal grijsgedraaid”, klinkt het nostalgisch. Tot slot verwoordde zanger Helmut Lotti het met een hit van de kleinkunstenaar. “Vanmorgen wakker geworden met de houten kop die ooit door hem zo treffend bezongen is.”

Nu in het nieuws