Bilal A. © GVA

Ook ‘lovergirls’ rekruteren meisjes voor prostitutie

De Hobokense loverboy en rapper Bilal A. (19) die ervan verdacht wordt vier tieners in de prostitutie gedwongen te hebben, kreeg daarbij hulp van een 15-jarig vriendinnetje.

Tussen de fans van Bilal A. zocht ze naar slachtoffers die ze opleidde en aanzette tot prostitutie. De opbrengst daarvan ging naar Bilal A.

In het verleden waren er nog aanwijzingen dat loverboys meisjes inschakelden in hun zoektocht naar slachtoffers maar nooit eerder zo concreet als in de zaak rond Bilal A. Het meisje werd in een instelling geplaatst. Bilal A. zit sinds half november in de cel.

Aanpak

‘Lovergirls’ ronselen zelfs slachtoffers die mee bij hen in een instelling zitten. Daarvoor waarschuwt Patsy Sörensen, de drijvende kracht achter Payoke, een organisatie die strijdt tegen de mensenhandel. Sörensen is tevreden over de aanpak van het Antwerpse parket wat betreft loverboys, maar de opvang van daders en slachtoffers moet beter volgens haar. Dat zei ze op ATV.

Jonge rapper dwingt vier tienermeisjes in de prostitutie

© GvA

© gva

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De 19-jarige Antwerpse rapper Bilal A. wordt ervan verdacht vier tieners in de prostitutie gedwongen te hebben. De raadkamer besliste donderdag om hem nog een maand langer in de cel te houden.

Bilal A. (19) uit Hoboken werd een maand geleden door de politie in de boeien geslagen, maar de feiten raakten nu pas bekend. Hij wordt ervan verdacht minstens vier minderjarige meisjes in de prostitutie gedwongen te hebben. A. kreeg het etiket ‘loverboy’ mee omdat hij van de gevoelens van de meisjes misbruik zou hebben gemaakt opdat ze zich zouden prostitueren.

Het onderzoek naar de exacte feiten loopt nog. Op dit ogenblik proberen de speurders aan de hand van de telefoongegevens van A. uit te zoeken of hij nog meer slachtoffers maakte.

In de maand december werden in de Antwerpse correctionele rechtbank tot twee keer toe fikse straffen uitgesproken tegen loverboys. In twee afzonderlijke zaken kregen de beklaagden celstraffen tot acht jaar. “We moeten opletten dat we niet naar een globaal strafrecht gaan op basis van een algemene kwalificatie”, zegt advocaat Vic Van Aelst, die Bilal A. bijstaat. “De individualisering van het strafrecht mag niet verloren gaan.”

Van Aelst en zijn cliënt bekijken nog of ze in beroep gaan tegen de beslissing van de raadkamer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners