Minstens 22 doden bij bomaanslag in Pakistan

Minstens 22 mensen zijn dinsdag omgekomen bij een bomaanslag voor een overheidsgebouw in de stad Mardan in het noordwesten van Pakistan. Dat is uit politiekringen vernomen.

Een zelfmoordterrorist liet zijn met explosieven geladen motor voor de poort van de nationale registratiedienst ontploffen. In het gebouw worden paspoorten uitgereikt. Mensen moeten er in lange rijen wachten. Van de 32 bij de aanslag gewonde mensen bevinden zich er 27 in kritieke toestand, zei Nisar Mohammad van de lokale hulpdiensten. Wie de aanslag heeft gepleegd, is nog niet duidelijk.

Pas twee weken geleden waren bij een bomaanslag op een markt in de stamgebieden nabij de Afghaanse grens 24 mensen omgekomen. Dat bloedbad werd opgeëist door de anti-sjiitische beweging Lashkar-e Jhangvi.

Het aantal aanslagen in Pakistan zat dit jaar in een dalende lijn, nadat het leger grootschalige offensieven was begonnen tegen een aantal extremistische organisaties, meer bepaald in de tribale en semi-autonome zones en in Karachi, het economische hart van het land.

Vastgoed

Jobs in de regio