Belgische en Nederlandse wijkagenten verbroederen in grensstreek

Foto: Margo Tilborghs

Belgische en Nederlandse wijkagenten verbroederen in grensstreek

Print
Essen - In café Jagersrust, op de grens tussen het Nederlandse Schijf en het Belgische Essen, vond een informele politie-bijeenkomst van wijkagenten uit beide landen plaats om de banden tussen de collega’s te versterken.

De samenwerking tussen de Nederlandse en Belgische politie in het grensgebied verloopt goed. Om de banden nog meer te versterken, organiseerde de Nederlandse politie een informele politiebijeenkomst. “De contacten met onze Nederlandse collega’s verlopen vlot”, zegt Patrick De Smedt, commissaris van de politiezone Grens. “In februari organiseerde de Belgische politie al een overleg in het gemeentehuis van Essen. Dit keer vond er een informele bijeenkomst plaats van verschillende wijkagenten.”

“Ook al is dit een informele bijeenkomst, alcohol wordt er vanavond niet geschonken”, zegt Dré van Roomen van de politie Zeeland-West-Brabant. “We houden het hier toch bij koffie en gebak. Het is belangrijk om onze samenwerking te optimaliseren. Het realiseren van een veilige en leefbare omgeving is een gedeelde verantwoordelijkheid. Onze politie geeft informatie aan de Belgische collega’s, die op hun beurt informatie verspreiden aan de verschillende buurtinformatienetwerken, en vice versa. Door elkaar te verwittigen of attent te maken op onveilige situaties, kan vaak erger worden voorkomen.”

De wijkagenten wisselden ideeën en initiatieven uit. Vooral sociale media blijken een snel en efficiënt middel te zijn in de aanpak van criminaliteit.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio