Gigantische oehoe gespot aan Stadspark

Op een terrein in de Van Leriusstraat in Antwerpen is een oehoe gespot. De gigantische uil is vermoedelijk ontsnapt. “Oehoes worden vaak in slechte omstandigheden grootgebracht”, zegt Jan Rodts van Vogelbescherming Vlaanderen.

RVRE

Joris Rigo uit Antwerpen werd zaterdag opgeschrikt door het geluid van krijsende kraaien. “Ik ging op mijn terras staan en zag een aantal kraaien rond een grote oehoe zitten. Ze wilden hem wegjagen, maar dat lukte niet. Ik schrok, want zo’n groot beest zie je niet elke dag in de stad.” Joris nam zijn camera en filmde het tafereel.

Bij Vogelbescherming Vlaanderen spreken ze van een unieke gebeurtenis. “Oehoes leven in België tegen rotswanden in het wild, maar zouden zich nooit vrijwillig in een stad begeven”, weet Jan Rodts van Vogelbescherming. “Het gaat dus zo goed als zeker om een ontsnapt exemplaar.”

Gevaarlijk

“Uilen opgevoed in gevangenschap hebben nooit geleerd om op jacht te gaan, want ze worden gevoed door mensen. Het zou dus kunnen dat deze oehoe op mensen afvliegt in de hoop voedsel te krijgen. Aangezien zo’n uil klauwen van 3 centimeter heeft, is dat niet zonder gevaar. Bukken en je hoofd bedekken, is het enige wat je dan kunt doen.”

Lees dinsdag het volledige artikel in Gazet van Antwerpen


Hebt u de oehoe ook al zien zitten of vliegen? Laat het ons dan weten via hier@reageren.be. Vergeet niet te vermelden waar u het dier hebt gespot. U mag ons ook een foto of video bezorgen.


Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio