© AFP

Christian Ahlmann wint eerste memorial voor zijn schoonvader Leon Melchior

De 41-jarige Duitser Christian Ahlmann heeft zondag op de wereldbekerjumping van Mechelen de eerste memorial voor zijn schoonvader Leon Melchior gewonnen. Dat deed hij met Caribis, een 8-jarige hengst van het stamboek Zangersheide.

Leon Melchior overleed op 11 november jongstleden op 88-jarige leeftijd. Hij was de grondlegger van het stamboek Zangersheide. Uit erkentelijkheid voor zijn verdiensten voor de Belgische paardensport werd de jaarlijkse hengstencompetitie op de Kerstjumping van Mechelen omgedoopt tot Memorial Leon Melchior. Uitgerekend de partner van Judy-Ann Melchior, de jongste dochter van Leon Melchior, slaagde er in de eerste editie van deze memorial op zijn naam te schrijven. Ahlmann moest daarvoor wel tot het uiterste gaan. Voor hem had de Nederlander Harrie Smolders, die uitkomt voor de Belgische Stal Euro Horse van Axel Verlooy, met zijn toppaard Emerald een foutloze barrage in een heel scherpe 32.80 neergezet. Ahlmann slaagde er met Carabis in om nog 35 honderdsten sneller te finishen. De Italiaan Lorenzo de Luca werd met Balou op 72 honderdsten derde. Niels Bruynseels was met Cantario met een zesde plaats beste Belg.

Leon Ahlmann, het inmiddels 3-jarige zoontje van Judy-Ann Melchior en Christian Ahlmann, werd destijds naar zijn grootvader vernoemd.

Meer sportnieuws