Marc Wilmots verkozen tot "beste coach ter wereld"

Marc Wilmots is zondag in Dubai tot Trainer van het Jaar verkozen op de Globe Soccer Awards. De coach van de Rode Duivels kreeg de voorkeur op Luis Enrique (Barcelona) en Antonio Conte (bondscoach Italië). Op de erelijst volgt hij de Italiaan Carlo Ancelotti (Real Madrid) op.

vtvn

Alles over de Rode Duivels en het EK op Sportwereld.be

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"België is in 2015 nummer een van de wereld geworden. De spelers en de staff hebben dit samen bereikt. We zijn erg trots op deze erkenning", reageerde Wilmots toen hij de trofee op het podium in Dubai overhandigd kreeg. We hebben een goede lichting, die erg snel bij grote clubs aan de slag kon. Zij hebben ons land naar een hoger niveau getild en ik weet dat ze nog meer willen."

Wilmots hield Enrique dan wel van een individuele prijs, maar toch was Barcelona de grote slokop op het gala. De Catalaanse club werd Ploeg van het Jaar, zijn sterspeler Lionel Messi Speler van het Jaar en Josep Maria Bartomeu Voorzitter van het Jaar. Barcelona was ook de club met de grootste aantrekkingskracht in de media. Frank Lampard en Andrea Pirlo, die afgelopen zomer respectievelijk Manchester City en Juventus voor New York City ruilden, kregen een trofee voor hun carrière. Daarnaast waren er prijzen voor Benfica (beste jeugdopleiding) en Jorge Mendes (beste makelaar). In die laatste categorie was ook de Belg Patrick De Koster, manager van Kevin De Bruyne, genomineerd.

Pirlo en Messi maakten zelfs even tijd om samen (met de kinderen van de Italiaan) op de foto te gaan:

 

A great meeting with the best ... @leomessi ???????

Een foto die is geplaatst door Andrea Pirlo Official (@andreapirlo21) op

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Meer voetbalnieuws