Reacties op overlijden Marc Lagrange: "Een kunstenaar maar bovenal een warme mens"

Het overlijden van de Antwerpse topfotograaf Marc Lagrange lokt heel wat reacties uit. De mensen die ooit met Lagrange samenwerkten omschrijven hem als een kunstenaar met een uitzonderlijk oog voor detail en als een introvert maar bovenal warm mens.

Katia Alens was twintig jaar geleden de eerste Miss België die in Playboy verscheen. Ze koos Lagrange als fotograaf. "Hij zocht de stilte in zijn foto's en vandaaruit vloeide de kracht van zijn beelden."

Lagrange kwam vrijdag om het leven op Tenerife. Een golfkarretje waarmee hij samen met zijn vriendin en zijn zoon rondreed zou van een hoogte van vier meter naar beneden zijn gestort.

Antwerpse topfotograaf Marc Lagrange omgekomen bij verkeersongeval

© kf

De Antwerpse topfotograaf Marc Lagrange (58), bekend om zijn kunstzinnige naaktfotografie, is vrijdagavond op Tenerife omgekomen bij een verkeersongeval. Dat nieuws wordt bevestigd door meerdere bronnen uit zijn omgeving. Over de precieze omstandigheden van het ongeval is nog weinig bekend.

Marc Lagrange was een internationaal gelauwerde fotograaf, die woonde en werkte vanuit Antwerpen. De publicatie van zijn boek ‘Diamonds and Pearls’ in 2013 betekende zijn grote doorbraak. Het boek werd gepubliceerd in meer dan 80 landen. In 2014 volgde het exclusieve ‘Hotel Maritime’.

Een selectie van de meeste iconische foto’s uit het oeuvre van Lagrange was in 2015 te zien op de TEFAF Art Fair in Maastricht. Voor zijn project ‘Senza Parole’ fotografeerde hij onder meer in de verlaten Antwerpse handelsbeurs.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio