© AFP

Star Wars in recordtempo naar eerste miljard dollar

De nieuwe aflevering van Star Wars heeft dit weekeinde opnieuw een record gebroken. De opbrengst van “Star Wars: The Force Awakens” doorbrak zondag wereldwijd de grens van 1 miljard dollar, waardoor die mijlpaal sneller werd gehaald dan ooit.

De grens van 1 miljard dollar werd in twaalf dagen bereikt door het zevende deel in de sciencefictionreeks, die op 16 december in première ging. Het vorige record staat sinds juni op naam van “Jurassic World”. De omzet van die film overschreed na dertien dagen de grens van 1 miljard dollar.

Afgelopen anderhalve week brak Star Wars internationaal al record na record. Daar kwam vrijdag het predicaat van hoogste omzet ooit op eerste kerstdag bij. Mede daardoor zijn de totale opbrengsten van de film tot en met zondag opgelopen tot 1,1 miljard dollar (1 miljard euro). Daarvan kwam ongeveer de helft uit de VS.

De nieuwe Star Wars schreef eerder al “Jurassic World” uit de boeken als de film met het beste openingsweekeinde in de VS. Entertainmentbedrijf Walt Disney werd in 2012 eigenaar van Star Wars, via de overname voor 4 miljard dollar van producent Lucasfilm. Disney heeft plannen voor nog vijf nieuwe afleveringen van de iconische serie.

Nu in het nieuws