© BELGA

Ellen Van Loy domineert in Superprestige Diegem

Ellen Van Loy heeft haar tweede overwinning van het seizoen beet. De renster van het Young Telenet Fidea Cycling Team domineerde in Diegem en haalde het voor Sanne Cant. De Italiaanse Eva Lechner vervolledigde het podium. Cant neemt in het klassement van de Superprestige de leiderstrui over van Jolien Verschueren.

Veldrijden op Sportwereld.be

Van Loy, zaterdag in Heusden-Zolder nog goed voor haar eerste podiumplaats in een wereldbekerwedstrijd, etaleerde al bij de start haar goede vorm en sloeg een klein kloofje. Achter haar was het Sanne Cant die samen met Eva Lechner in de achtervolging ging. Cant, zaterdag aan het feest op het racecircuit, was duidelijk sterker dan de Italiaanse, die het tempo niet kon volgen. Tegen Van Loy was de Belgische en Europese kampioene evenwel niet opgewassen. De 35-jarige Van Loy bouwde haar voorsprong steeds verder uit en soleerde naar de zege.

In de strijd om de tweede plek kwam Helen Wyman nog terug bij Cant, maar finaal moest ook zij het wiel lossen en zag ze zelfs nog Lechner terugkeren. Cant werd tweede, Lechner liet in de sprint om de derde plaats Wyman achter zich. Voor Van Loy is het haar tweede zege van het seizoen, na winst in Boom.Jolien Verschueren, bij de start nog leidster in de Superprestige, finishte als zevende en verliest haar leiderstrui aan Cant. Die telt na zes van acht manches 74 punten, één meer dan Verschueren. Wyman is derde met 68 punten.

Ellen Van Loy: "Doet enorm veel deugd"

Van Loy was dolgelukkig met haar zege: "Ik win niet vaak. Dus als ik dat eens doe, doet dat enorm veel deugd." Diegem was pas de tweede overwinning van het seizoen voor de 35-jarige Van Loy, die veldrijden combineert met een job als opvoedster. Net zoals in heel wat andere wedstrijden ging ze snel van start en deze keer met een goede afloop. "Soms moet ik dat op het eind wat bekopen, maar vandaag had ik het gevoel dat ik kon doen wat ik wou. Ik voel me enorm sterk en dat is een opsteker na een mindere periode. Ik heb mijn trainings-en rustschema wat aangepast en dat heeft duidelijk resultaat. Het is plezant om op zo'n manier te crossen."

Sanne Cant neemt dankzij haar tweede plaats de leiderstrui over van Jolien Verschueren in het klassement van de Superprestige. "Dat is wel fijn", zegt ze. "Meer dan die tweede plaats zat er niet in vandaag. Ik had niet echt dat goede gevoel in de benen. Ik vond mijn ritme niet en het lukte allemaal niet zoals ik wilde. Ik heb nog geprobeerd om naar Ellen toe te rijden, maar slaagde daar niet in en dan moet je er gewoon voor zorgen dat je die tweede plaats kan behouden."

Cant blesseerde zich aan een tussenribspier in de wedstrijd in Overijse en moest forfait geven voor enkele wedstrijden. "Elke wedstrijd is nu een beetje afwachten. Ik had vandaag weer meer last van mijn rib, maar dat mag ik niet als excuus inroepen. De wedstrijden volgen elkaar nu snel op. Ik kan leven met deze tweede plaats. Als ik elke wedstrijd in deze kerstperiode een podium kan rijden, mag ik heel tevreden zijn."

Meer sportnieuws