© BELGA

Standard sluit 2015 af met vlotte winst tegen Moeskroen

Standard heeft op eigen veld een eenvoudige 3-0 zege behaald tegen Moeskroen. In een tegenvallend kijkstuk volstonden enkele flitsen van Dossevi en Knockaert om het verschil te maken. Badibanga voor, en Dossevi en Santini na de rust zorgden voor de doelpunten.

Jef Van Hoofstat

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Standard

Moeskroen-Per.

Standard wilde na de zware nederlaag op het veld van Oostende weer aanknopen met een sterke reeks. Ferrera voerde daarvoor enkele wissels uit: Brüls en Legear waren nog steeds geblesseerd en moesten, Trebel moest geschorst toekijken vanuit de tribune. Sterkhouder Dossevi pakte vorige week rood, maar werd niet extra gestraft door het bondsparket en mocht dus starten. Bij Moeskroen had coach Cedomir Janevski af te rekenen met defensieve problemen: de schorsing van Noë Dussenne en de blessure van Aksentijevic. Daardoor kwamen Dautovic, Manea en Maciel in de basis.

Over het eerste half uur kunnen we kort zijn: het lage tempo en een pleiade aan slechte passes en misverstanden saboteerden alle hoop op goed voetbal en kansen. Maar na dertig minuten kwam het tot dan weinig spannende kijkstuk toch een beetje los: eerst haalde ‘enfant terrible’ Knockaert verwoestend uit vanop de rand van de 16, Moeskroen-doelman Wagner verijdelde met een fraaie kattensprong de Luikse voorsprong. Meteen daarna was het aan Dossevi, die knap vrijkapte maar zijn schot op de inglijdende Mezague zag stranden. Maar vijf minuten voor rust was het toch prijs: Dossevi stak de bal goed door tot bij Knockaert, die Beni Badibanga - bezig aan een draak van een wedstrijd - altruïstisch de 1-0 voorschotelde. En in de extra tijd had Jelle Van Damme de wedstrijd zelfs al kunnen beslissen na een actie van (niet verrassend) Dossevi, maar “La Machine” liet de gouden kans onbegrijpelijk liggen.

Na rust liep het heel wat beter voor de thuisploeg. Eerst ontsnapte Moeskroen nog aan de dubbele achterstand, toen Vagner een poging van Badibanga verijdelde, maar twintig minuten na rust was het toch zover: uitblinker Dossevi werd diep gestuurd door Fioré, omzeilde de buitenspelval en stuurde oog in oog met Vagner de doelman de verkeerde kant op: 2-0! De wedstrijd was gespeeld, en Knockaert en Van Damme kregen nog uitgelezen kansen om de voorsprong uit te diepen maar lieten dat na. Maar tien minuten voor tijd hield de Moeskroen-verdediging even een middagdutje, waardoor Dossevi zeeën van ruimte kreeg. De Fransman was niet egoïstisch en legde breed op de goed gevolgde Santini, die ook zijn doelpuntje mocht meepikken.

De Rouches stijgen naar plaats zeven, met evenveel punten als Racing Genk. Moeskroen moet vooral naar onder kijken, OHL en Westerlo volgen op respectievelijk 2 en 5 punten van de Henegouwers.

Opmerkelijk:

De aftrap werd gegeven door twee voormalige Rouches: Laurent Ciman en Paul-José “Polo” Mpoku. Het duo is altijd erg populair geweest op Sclessin, en werd dan ook luidkeels toegejuicht. Er was trouwens nog een opgemerkte gast in Luik: Junior Edmilson, die weg wil bij STVV en in de interesse zou staan van Standard. Kwam hij zijn toekomstige ploeg al wat aanmoedigen?

.

MEER OVER jupiler-pro-league-matchverslag

Meer voetbalnieuws