© BELGA

Quinten Hermans pakt de bloemen bij beloften in Diegem

Quinten Hermans heeft zondag de zesde manche van de Superprestige veldrijden voor beloften op zijn palmares gebracht. De renner van Telenet-Fidea reed van start tot finish op kop en haalde het voor Daan Hoeyberghs. De Nederlander Martijn Budding vervolledigde het podium.

Veldrijden op Sportwereld.be

Hermans maakte meteen bij de start zijn intenties duidelijk in Diegem. Hij versnelde, ploegmaat Eli Iserbyt ging in de achtervolging met Daan Hoeybergs. Toen Iserbyt ten val kwam bij een sprong over de balkjes, moest Hoeyberghs alleen de klus klaren. Veel liep hij niet in op de ijzersterke Europese kampioen. Op plaats drie reed de Nederlander Budding, maar ook hij gaf nooit de indruk een bedreiging te vormen voor de koppositie.

Pas in het slot werd het weer spannend, toen Hermans af te rekenen kreeg met een lekke band. Hoeyberghs kwam nog sterk opzetten, maar Hermans haalde het uiteindelijk toch voor de renner van Enertherm-BKCP. “Het werd nog spannend bij het ingaan van de laatste ronde”, besefte ook Hermans. “Ik reed lek en moest nog een eindje verder met die lekke band. Ik verloor veel tijd en Daan kwam nog tot op 3 à 4 seconden. Ik ben rustig gebleven, heb me niet gek laten maken en ben gewoon hard blijven trappen tot aan het eind. Gelukkig haal ik het hier. Dit is een zege die veel deugd doet en me vertrouwen geeft voor het BK. Ik hoop dat de vorm nog in stijgende lijn gaat.”

Hermans is ook de nieuwe leider in het klassement na de opgave van Iserbyt. Hij telt nu 84 punten. Hoeyberghs is tweede met 77 punten, Iserbyt telt er 70. “De Superprestige is een mooi klassement en het is wel plezant dat ik nu aan de leiding sta.”

“Ik miste mijn start een beetje”, aldus Daan Hoeyberghs. “Het is meteen smal en technisch bij het begin en dan verlies je heel wat posities. Met Eli probeerde ik nog de kloof te dichten, maar Quinten was vandaag gewoon sterker. Op het eind kom ik nog dicht bij Quinten en ik begon er wel in te geloven omdat ik de laatste ronde altijd nog iets extra kan, maar ik raakte niet meer tot bij hem. Jammer, maar hij is de verdiende winnaar.”

Meer sportnieuws