© BELGA

Jappe Jaspers juicht bij junioren in Diegem

De zesde manche in de Superprestige veldrijden voor junioren werd zondag een prooi voor Jappe Jaspers. De renner van Enertherm-BKCP haalde het in Diegem voor zijn Nederlandse ploegmaat Jens Dekker en de Amerikaan Spencer Petrov.

Veldrijden op Sportwereld.be

Het was Jappe Jaspers die de beste start nam, maar al gauw kreeg hij het gezelschap van Florian Vermeersch, Spencer Petrov en Jens Dekker. Europees kampioen Dekker toonde zich halfweg cross de sterkste van het pak en reed weg van zijn metgezellen.

Ploegmaat Jaspers moest even passen, maar slaagde er in de laatste ronde alsnog in om de sprong naar voren te maken. Bij de laatste passage door het park ontdeed hij zich van Dekker en soleerde hij naar de zege.

“Ik heb hard moeten vechten voor deze zege”, aldus Jaspers. “In de openingsronde kwam ik ten val, maar gelukkig zonder erg. Toen Jens halfweg cross versnelde, reed ik me vast in een zandstrook. Ik had wat tijd nodig om terug te keren. In het slot wist ik die zandpassage wel goed te verteren en plaatste ik mijn versnelling op het juiste moment. Ik ben heel blij met deze zege.”

Het is voor Jaspers zijn zevende zege van het seizoen, zijn tweede overwinning in de Superprestige na Ruddervoorde.

Meer sportnieuws