© AFP

Zelfmoordterrorist Bataclan in alle discretie begraven

Samy Amimour, één van de daders van het bloedbad in de Parijse concertzaal Bataclan, is donderdag in alle discretie begraven op het kerkhof van La Courneuve, in de buitenwijken van de Franse hoofdstad. Dat is zondag vernomen bij de prefectuur. Volgens de krant Journal du Dimanche is hij de eerste dader van de aanslagen van 13 november die begraven is.

De 28-jarige Amimour werd geboren en groeide op in Drancy, ten noorden van Parijs. Daar is ook het kerkhof La Courneuve gelegen. Volgens sommige media werd hij begraven in het moslimgedeelte, maar dat weigert de prefectuur te bevestigen. Zeker is dat er “zeer weinig volk” was op de begrafenis.

De begrafenis van de daders van de aanslagen van 13 november bezorgt de autoriteiten veel kopbrekens. Die willen vermijden dat hun graf uitgroeit tot een symbool.

Amimour, een voormalig buschauffeur, trok twee jaar geleden naar Syrië na geradicaliseerd te zijn in Frankrijk.

Bij de aanslagen in Parijs kwamen zeven jihadisten om het leven: drie bliezen zichzelf op vlak bij het Stade de France, drie kwamen om in Le Bataclan. Dan is er nog Brahim Abeslam, broer van de nog voortvluchtige Salah Abdeslam, die zichzelf opblies voor restaurant Comptoir Voltaire.

MEER OVER Aanslagen Parijs