Opnieuw droge, warme winterdag

Het blijft zondagmiddag droog en over het zuidoosten van het land is het vrij zonnig. Elders is er een afwisseling van zon en wolken. Dichtbij de kust en over het noordwesten is het enige tijd geheel bewolkt. Er waait een matige, aan zee vrij krachtige zuidwestenwind. De maxima klimmen tot 9 graden in Hoog-België en tot 11 tot 14 graden in de andere streken.

Zondagavond en in de nacht van zondag op maandag blijft het droog met vanuit het zuiden breder wordende opklaringen. De minima bedragen 3 tot 7 graden.

Maandag wordt een fraaie winterdag met veel zon. Er waait een matige, aan zee een vrij krachtige wind uit richtingen tussen zuidoost en zuid. De maxima gaan van 7 graden in de Ardennen tot ongeveer 9 graden dichtbij de kust en pakweg 13 graden elders.

Dinsdag krijgen we een wisselend bewolkte dag met plaatselijk kans op een bui bij ongeveer 11 graden. Woensdag verloopt droog met zon afgewisseld door wolkenvelden. In de tweede helft van de week nemen de regenkansen toe bij een temperatuur van zowat 9 graden. Komend weekend wordt het kouder.

Nu in het nieuws