© dpw

Bestuurder vrijgelaten die onder invloed ongeval veroorzaakte

De autobestuurder die vrijdagnacht in Wetteren onder invloed van drugs en met een ingetrokken rijbewijs een ongeval veroorzaakte, is door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder strikte voorwaarden. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde.

svg

Het ongeval gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag in de Westremstraat in Wetteren. Een 22-jarige man uit Sint-Lievens-Houtem ging er uit de bocht en reed in op een tegenligger. De man bleek onder invloed van drugs. Ook was zijn rijbewijs ingetrokken na een recente veroordeling door de politierechtbank in Dendermonde. Een verkeersdeskundige kreeg van het parket de opdracht om uit te zoeken of de man te snel reed.

Het slachtoffer, een 31-jarige man uit Gent, werd met levensgevaarlijke verwondingen naar het UZ in Gent overgebracht, maar zijn toestand stabiliseerde in de loop van zaterdagochtend.

De autobestuurder die het ongeval veroorzaakte, werd zaterdag voor de onderzoeksrechter in Dendermonde geleid. Het parket vroeg zijn aanhouding, maar de onderzoeksrechter besliste om de man onder strikte voorwaarden vrij te laten. Wat die voorwaarden precies zijn, is niet bekend. Het parket voegt er wel nog aan toe dat de zaak nog voor een politierechtbank wordt gebracht.

MEER OVER Wetteren