© PN

Deze absurde eisen stelt Lady Gaga in hotels... voor haar garderobe

Dat Lady Gaga een boontje heeft voor mode, is geen geheim. Dat ze echter ook van haar omgeving verwacht evenveel aandacht te besteden aan haar garderobe, ontdekte entertainmentwebsite TMZ. Zij konden de rider (het wensenlijstje van de superster tijdens haar artRave-tournee) inkijken. Dit is wat Lady Gaga – voor haar garderobe – verlangt van het hotelpersoneel.

rdm

Wie dacht dat Lady Gaga vooral een extra grote kleerkast op de hotelkamer verwachtte, heeft het mis. De zangeres eist immers een eigen suite voor haar outfits. Dat zijn er nogal wat, want de luxueuze hotelkamer moet – op verzoek van Gaga – helemaal leeg gemaakt worden. Bedden, meubelstukken, bureaus of kasten: wat niet aan de muur of vloer bevestigd is, moet eruit. In de plaats worden dan vier kledingrekken verwacht, elk voorzien van dertig (niet meer of minder!) kleerhangers, een strijkijzer, strijkplank en kledingstomer. Ook handig om outfits op te sorteren of uit te stallen, blijken lange buffettafels met een hagelwit linnen tafellaken erover: de zangeres heeft er zo exact vier nodig. Allemaal precies 1 meter 80 lang.

Jezelf van de ene naar de andere suite bewegen tijdens het omkleden is natuurlijk een heel gedoe, zéker als je ook nog in tussentijd een badjas moet aantrekken. Om geschoffeerde gasten te slim af te zijn, vraagt de wereldster (die al eens graag naakt rondloopt) expliciet om haar en haar team vrij te stellen van de dresscodes die normaal gezien worden gehanteerd in het hotel. De – ongetwijfeld – erg dure outfits van La Gaga wordt ook nauwlettend in het oog gehouden: twee dagen voor aankomst wordt het hotel al helemaal uitgekamd door haar persoonlijke security, zodat het ‘veilig’ verklaard kan worden voor ‘Gaga’s Garderobe’.

NIET TE MISSEN