© AFP

© AP

© AP

© AP

© EPA

© AP

© AFP

© AFP

© REUTERS

1 / 9

Al 2.200 woningen ontruimd voor zware overstromingen

In het Britse York worden de inwoners van 2.200 woningen geëvacueerd door de aanhoudende overstromingen, die Noord-Engeland al enkele dagen teisteren. Het leger is ter plaatse.

Groot-Brittannië, in het bijzonder het noorden van Engeland, kampt dezer dagen met zware regenval en overstromingen. In sommige steden en dorpen moesten de bewoners zaterdag hun woningen ontvluchten. Zij werden geëvacueerd door het leger.

Omdat de zware regenval blijft aanhouden, wordt zondag gevreesd voor meer overstromingen in York nabij de Foss-rivier. 2.200 kwetsbare mensen (bejaarden, zwangere vrouwen, zieken, mindervaliden en kinderen) worden door soldaten geëvacueerd terwijl 3.500 anderen - die te dicht bij de rivier wonen - met aandrang worden verzocht om zelf hun woning te verlaten.

Levensgevaarlijk

Momenteel zijn er in Noord-Engeland, Schotland en Wales zes zware overstromingsalarmen van kracht. ‘Deze zware overstromingen kunnen levensgevaarlijk zijn’, klinkt het. De Britse politie en het leger raden inwoners van overstroomde gebieden af om hun auto alsnog te willen gebruiken.

De Britse premier David Cameron sprak zijn medeleven inmiddels uit op Twitter. Hij roept zondag een spoedvergadering bij elkaar om ‘te verzekeren dat al het nodige wordt gedaan om mensen in nood te helpen’.

Nu in het nieuws